Välkommen till Vasaregionen!


Vi är nu Vasaregionens Turism Ab.

Från och med 1.1.2014 drivs vår verksamhet av Vasaregionens Turism Ab, som består av kommunerna Vasa, Korsholm, Vörå, Storkyro, Laihela, Malax, Korsnäs och Närpes. I väntan på våra nya hemsidor hittar du information om Vasa och Korsholm på dessa sidor, de övriga kommunernas turismutbud hittar du HÄR.


HotellpaketBekväma paketlösningar

Bo högklassigt och få ut det lilla extra av besöket genom ett hotellpaket. Idealiskt för dig som vill få ett bra pris och samtidigt slippa besväret med att boka allt skilt för sig. Hotellen i Vasa erbjuder t.ex. orkesterpaket, teaterpaket, fiestapaket och golfpaket.


Wasaline.comWasaline bron över Kvarken

Wasaline erbjuder trafik året om på rutten Vasa-Umeå med m/s Wasa Express. Unna dig ett avbrott i vardagen, åk på en dagskryssning eller varför inte kombinera båtresan med en hotellövernattning i endera Vasa eller Umeå. I september har vi Amerikanska veckor ombord och i oktober kommer heta spanska veckor att ta över färjan. Boka din resa!


shoppingShopping och Party Weekend i Vasa!

Känner du att du behöver ett avbrott i vardagen? Ta med din vän, din arbetskamrat eller varför inte hela tjej- eller killgänget och njut av shopping, god mat och underhållning samt Vasas nattliv kombinerat med prisvärd övernattning. Läs mer och boka!


Besök vid WestenergyBesök Westenergy och se hur avfall blir energi

Vill du se något nytt och innovativt? Samla ihop en grupp och boka ett besök vid Westenergys avfallsförbränningsanläggning. Under det avgiftsfria besöket får man bland annat ta sig en titt på både avfallsbunkern, genom kontrollrummets fönster, och på det brinnande avfallet på rostern. Passar alla typer av grupper.


Vasa Guiden 2013-14

Våra broschyrer ger dig information

Med hjälp av våra broschyrer kan du läsa dig till vad i vårt stora utbud som kan tänkas passa dig. Planerar du ett gruppbesök är broschyren Vasaregionen för grupper en bra handbok. För individuella resenärer är Vasa guiden en ovärderlig källa med information om vad du kan se och göra i Vasa.

 


Vasa nyheter

 

Väder


Vasa stads turistbyrå